HOVĚZÍ MASO


Dopřejte si kvalitní hovězí maso přímo z naší farmy!

Prodáváme maso pouze z mladých býku a jalovic, které prošlo min. 7 dní suchým zráním v naším speciálním chladícím boxu.  Steakové maso ( svíčka, vysoký a nízký roštěnec, líčka, veverka) vakuujeme, abyste si ho mohli nechat doma dozrát v ledničce. Vyzkoušejte naše hovězí balíčky 5 kg, nebo 10 kg.  


Přijímáme objednávky na tyto termíny prodeje:

Složení hovězích balíčku najdete zde.

Termín prodeje sobota 16.1.2021 od 9:00-15:00 - vyprodáno!

Termín prodeje sobota 30.1.2021 od 9:00 - 15:00 - přijímáme objednávky.

( Tento termín bude maso 11 dní vyzrále) 


Objednávkový formulář - termín 30.1.2021

Jsme malá rodinná farma a porážíme většinou jednou v měsíci. Proto jsou naše kapacity omezeny a neprodáváme každý den. Na webových a facebookových stránkách zveřejňujeme termíny prodeje. Pokud máte zájem o naše hovězí maso, tak budeme rádi, když vyplníte objednávku v sekci kontakty.

Zde naleznete přehled naších balíčku hovězího masa. Balíček je sestaveny tak, aby si z něho pochutnala celá rodina.

Brazílie, hned po USA druhý největší producent hovězího masa na světě, dlouhodobě zvyšuje stavy chovaného skotu a také výrobu hovězího masa. Jak vyplývá ze šetření organizace Greenpeace, velmi často se tak děje na půdě vzniklé odlesňováním deštných pralesů. Poté, co bylo nedávno dosaženo politické dohody o vytvoření zóny volného obchodu mezi...

Je minimálně deset důvodů, proč jíst hovězí maso a minimálně dalších deset, proč upřednostňovat to české: má například dohledatelný původ a tak získáte maso s příběhem, které vyrostlo na pastvinách našeho krásného venkova s láskou a péčí našich chovatelů a ...

Hovězí maso je maso ze skotu, u nás pouze z mladých kusů do 36 měsíců věku. Čím je dobytek starší, barva masa je tmavší a konzistence tužší. Vyžaduje poté delší tepelnou úpravu.

Po shlédnutí následujícího videa se můžete dozvědět, jaký je rozdíl mezi čerstvým masem v obchodě a vyzrálým masem od farmáře. Zrání masa je ekonomicky náročné, jelikož musíme mít k dispozici nákladné chladící prostory, které v provozu spotřebují nemalé množství energie. Navíc maso při zrání ztratí 15-20% vody, takže při vyšších výrobních nákladech...