HOVĚZÍ MASO


Dopřejte si kvalitní hovězí maso přímo z naší farmy!

Prodáváme maso pouze z mladých býku a jalovic, které prošlo 11 dní suchým zráním v naším speciálním chladícím boxu.  Steakové maso ( svíčka, vysoký a nízký roštěnec, líčka, veverka) vakuujeme, abyste si ho mohli nechat doma dozrát v ledničce. Vyzkoušejte naše hovězí balíčky.  


Přijímáme objednávky na tyto termíny prodeje:

Složení hovězích balíčku najdete zde.

Termín prodeje sobota 13.3.2021 od 9:00 - 15:00 - přijímáme objednávky. 

Při prodeji budeme maximálně dodržovat hygienická opatření, proto prosíme i Vás, aby jste vstupovali jednotlivě a s respirátorem.

Děkujeme Team Farmy Halata :) 


 


Objednávkový formulář - termín 13.3.2021

Jsme malá rodinná farma a porážíme jednou, nebo dvakrát v měsíci. Proto jsou naše kapacity omezeny. Na webových a facebookových stránkách zveřejňujeme termíny prodeje, na které si můžete maso závazně objednat.

Brazílie, hned po USA druhý největší producent hovězího masa na světě, dlouhodobě zvyšuje stavy chovaného skotu a také výrobu hovězího masa. Jak vyplývá ze šetření organizace Greenpeace, velmi často se tak děje na půdě vzniklé odlesňováním deštných pralesů. Poté, co bylo nedávno dosaženo politické dohody o vytvoření zóny volného obchodu mezi...

Je minimálně deset důvodů, proč jíst hovězí maso a minimálně dalších deset, proč upřednostňovat to české: má například dohledatelný původ a tak získáte maso s příběhem, které vyrostlo na pastvinách našeho krásného venkova s láskou a péčí našich chovatelů a ...

Hovězí maso je maso ze skotu, u nás pouze z mladých kusů do 36 měsíců věku. Čím je dobytek starší, barva masa je tmavší a konzistence tužší. Vyžaduje poté delší tepelnou úpravu.

Po shlédnutí následujícího videa se můžete dozvědět, jaký je rozdíl mezi čerstvým masem v obchodě a vyzrálým masem od farmáře. Zrání masa je ekonomicky náročné, jelikož musíme mít k dispozici nákladné chladící prostory, které v provozu spotřebují nemalé množství energie. Navíc maso při zrání ztratí 15-20% vody, takže při vyšších výrobních nákladech...